Nieuws

Zoals elk jaar wordt het carnaval in de Blauwe Kei ingeluid tijdens het gezellige Bouwersbal. 
Tussen 20.30 en 21.00 kan je je inschrijven voor de Broeketocht van zaterdagmiddag 2 maart. Hierna is het feest tot 24.00!

Ook dit jaar wordt er weer een grote carnavalsoptocht georganiseerd door de Blauwe Kei en het Ginneken. Inschrijven voor de optocht kan op het Bouwersbal op 1 maart 2019.


Carnavalsoptocht De Blauwe Kei - Ginneken 2019

Opstellen:
Zaterdag 2 maart 2019 om 13.11
12.40 uur nummer ophalen in Erasmushuis
Opstellen aan de Erasmusweg, volg de aanwijzingen van optochtcommissarissen.

Start optocht 13.11 uur, elf over één

Route:
Erasmusweg
Lange Bedde
Noutenhof
Groene Woud
Viveslaan
Valkenierslaan
Valkeniersplein
(op dit plein mogen geen acts worden uitgebeeld)
Dillenburgstraat
(zodra de laatste deelnemer in deze straat is mogen er weer acts uitgebeeld worden)
Ginnekenweg
Ginnekenmarkt
Raadhuisstraat
Viandenlaan
Schoolakkerplein (ontbinden)
Begeleiding verkeersregelaars tot Erasmusplein / Erasmusweg

Wij wensen jullie een heel gezellige optocht!!

Prijsuitreiking om 16.30 uur in Erasmushuis door CV CVOS Breda e.o.
(Scheidsrechters).
Aansluitend: Uitreiking aanmoedigingsprijs door CC De Blauwe Kei.
Uitreiking Baronnenprijs door de Baron van het Ginneken.

De zondagmiddag wordt het carnaval voor de kleine carnavalsvierders georganiseerd!
Deze middag is er speciaal voor de jonge kinderen. Er zullen verschillende spellen zijn om te spelen, ook zijn er leuke prijzen te winnen bij de bingo! 
Aansluitend wacht er nog een koude verrassing!

Hierop aansluitend zal de zaal open blijven voor het zondagavondfeest voor jong en oud.

In memoriam

BART KASANDIKROMO

Bart je bent abrupt uit ons leven weggenomen, hoe moeten wij nu verder, zowel Ineke als de kinderen maar ook binnen CC De Blauwe Kei. Je laat een grote leegte achter, maar we gaan verder, want dat zou je zo gewild hebben. Je zou zeggen; ga maar verder zonder mij, dan komt het ook goed.

 

Bart is al sinds de oprichting van CC De Blauwe Kei lid van de vereniging. Hiervoor was hij ook al lid van het toenmalige Jeugdcomité De Blauwe Kei.

Je kon altijd een beroep doen op Bart en hij was nooit te beroerd om de handen uit de mouwen te steken.

 

In het Jeugdcomité stond hij altijd vooraan om iets op te pakken, ook al waren het niet altijd de leukste dingen. Zoiets waren de spokentochten, waar we acts in het bos nodig hadden, als je dan aan Bart vroeg; “Wil je spook zijn” dan zei hij altijd “Ja, maar ik ga niet alleen het bos in”, Bart was namelijk van kinds af aan bang in het donker.

Op Koninginnedag stond hij steevast achter de horecakraam, waar hij veel mensen van een versnapering bediende, van een biertje tot een oranjebittertje, zijn eigengemaakte saté vond hier gretig aftrek. Dat de mensen de volgende dag behoorlijk naar de knoflook stonken wilde de pret niet drukken.

Bij de bingo’s was hij vaak te vinden achter de tafel waar alle prullaria werd uitgedeeld voor “Wie heeft er bij zich”.

 

Bij CC de Blauwe Kei kon je op Bart ook altijd een beroep doen, of het nu was in de begintijd van papier-maché plakken of naderhand van het doppen van vezels met houtlijm. Als je een handje extra nodig had, was Bart ook niet te beroerd om dat extra handje te zijn.

Bart was een integer persoon en zijn bescheidenheid sierde hem. Bart had voor iedereen respect, en verwachtte ook dat hij met respect behandeld werd. Als je geen respect voor hem toonde liet hij dat niet zo blijken, maar van binnen was hij dan wel klaar met die persoon. Bart kon dan ook geen vlieg kwaad doen.

 

Bart had ook zelfspot, vaak zei hij op zijn karakteristieke manier: “dat kan of doet die bruine wel ”.


In de bouwloods bracht hij op zaterdagmorgen regelmatig croissantjes mee. Hij was dan al in alle vroegte langs de Jumbo geweest, zodat iedereen bij de eerste bak koffie een croissantje had.

Op zaterdag tussen de middag wordt er in de bouwloods altijd door een lid eten gekookt. Als Bart aan de beurt was, was het altijd twee keer zo druk met eters. Hij zorgde dan meestal voor nasi met kippenpootjes in ketjapsaus, hete kippenlevertjes, een eitje, kroepoek en wat rauwkost. Iedereen zat dan te smullen en dat deed hem dan altijd weer goed.

Hij kon alleen geen maat, want hij was altijd bang dat hij te weinig zou hebben, met als gevolg dat ze ’s avonds of de volgende dag thuis er nog van konden eten. 

Eén keer heeft hij boerenkool gemaakt, maar dat was een minder succes. De boerenkool was door de bovenste helft van de aardappels gestampt, maar onderin zaten alleen maar aardappels. Hij noemde dit Surinaamse boerenkool.

Regelmatig als er een feestje was binnen de CC zorgde Bart voor het eten, of het nu alleen saté was of zelfs een hele rijsttafel, niets was hem te veel.

 

Bart we gaan je heel erg missen, maar ook je humor, je rustige uitstraling en je inzet.

Maar uit onze gedachten zal je nooit verdwijnen, we blijven je herinneren als een geweldig persoon en hopen dat Ineke, Leroy, Madelief, Brian en Sabine ook de kracht zullen vinden om verder te gaan met jou in gedachten, en waar wij kunnen zullen wij ze troosten en steunen.

 

Bart, we hopen dat je rust vindt en we zullen nog regelmatig op je toosten.

Copyright © 2013. All Rights Reserved.